Siguria ushqimore, e cila sipas ekspertëve është në nivele alarmante në Shqipëri, u diskutua sot në Top Talk. Ekspertja për sigurinë ushqimore, Ana Vuksani, zbuloi disa nga produktet më të rrezikshme për konsumatorët. Ndërkohë që presidenti i Urdhrit Veterinar, Ervin Resuli, foli për sigurinë veterinare në vendin tonë dhe mishin që konsumojmë. Kjo çështje krijoi debat mes dy të ftuarve.
Resuli: Mishi me brucelozë eshte problem kur theret jashte strukturave te duhura. Mishi me certfikate nuk perfundon ne kuzhinat tona ose restorante por ne sallameri ku kane mjetet e duhura per perpunim.
Ne sot nuk e kem sherbimin veterinar per te perballuar me shume vatra- thotë kreu i shoqates se veterinerëve-pra kemi nje ngerrc.
Ndersa ekspertja Vuksani tha se nuk kemi transparence nga institucionet e varesise se Ministrise se Bujqesise se ku shkon ky mish apo nenproduktet e tij ne rastet e semundjeve zonotike (qe kalojne nga kafsha te njeriu) te bagetite.
Sipas Resulit kujdes duhet te tregohet me qumeshtin qe zjehet ne kushte shtepie pasi duhet te sigurohen amvisat se kap temperaturen mbi 70 grade qe te jete i sigurt per konsum.