Shega është një nga frutat më të shëndetshëm në botë, e njohur për përmbajtjen e saj të lartë në antioksidantë, vitamina dhe përfitime të shumta për zemrën, tretjen dhe sistemin imunitar. Megjithatë, për të përfituar sa më shumë nga vetitë e saj, është e rëndësishme të shmangni disa gabime të zakonshme gjatë konsumimit të saj.

Më poshtë, do të gjeni 3 gabimet kryesore që duhet të shmangni kur konsumoni shegë, sipas dietologëve.

 Konsumimi i lëvores

Lëvorja e shegës është e fortë dhe e hidhur – jo vetëm që nuk ka shije të mirë, por gjithashtu nuk është e përshtatshme për konsum.

Teprimi në sasi

Shega është e pasur me fibra, çka e bën të shkëlqyer për tretjen. Por, konsumimi në sasi të mëdha mund të shkaktojë shqetësime si fryrje apo bllokime të zorrëve, sidomos te personat që vuajnë nga kapsllëku kronik.

Injorimi i alergjive të mundshme

Edhe pse të rralla, alergjitë ndaj shegës mund të ndodhin. Simptomat përfshijnë kruajtje, ënjtje të buzëve apo fytyrës, dhe vështirësi në frymëmarrje.

.Përfundim

Shega është një superfrut me vlera të jashtëzakonshme, por si me çdo ushqim tjetër, mënyra se si e konsumoni ndikon shumë në përfitimet që merrni. Shmangni lëvoren, mos e teproni me sasinë dhe kini kujdes ndaj alergjive të mundshme – kështu do të përfitoni maksimumin nga ky frut i mrekullueshëm.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu