Siç thonë turqit, “një filxhan kafe e së bashku mbahet mend për 40 vjet.”

Çdo vit, më 5 dhjetor, bota feston kafenë turke ose “kahve” në turqisht, një pije unike që mbërriti për herë të parë në Anadoll nga Jemeni në shekullin e 16-të gjatë periudhës Osmane, para se të përhapej në Evropë në shekullin e 17-të.

Akoma përgatitet në të njëjtën mënyrë si 500 vjet më parë, dhe mbetet një nga traditat më të vjetra të kafesë në botë.

Më shumë se një pije, kafja turke është thellësisht e rrënjosur në kulturën dhe shoqërinë turke.

Nga përgatitja deri te gllënjka e fundit, ajo përfshin një ritual bashkëjetese të kaluar brez pas brezi dhe është pjesë e pandashme e jetës së përditshme për shumë njerëz./TRT

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu